Colla de Xirimiters Pere Bigot


Història


Colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa,

 

Inicia la seua trajectòria cap a l’any 2000 quan un xicotet grup de dolçainers decideixen ajuntar-se per fer un repertori comú i eixir a les festes de carrer del seu poble. A poc a poc, l’afició entre els veïns del poble va anar creixent i d’aquell xicotet grup de gent que va començar a reunir-se en cases particulars va sorgir un grup de músics que van agafar la responsabilitat de ser els portadors de la música tradicional i la no tradicional a la seua comarca.

 

Entre les seues inquietuds estan les de recuperar la música d’arrel tradicional, els balls populars i com no la vanguardia de les noves composicions per a grup de dolçainers i percussió que fan d’aquest grup un important referent per dignificar la dolçaina donant-la a conèixer en els seus diferents àmbits i contexts. L’any 2001 adopta el seu nom actual en record d’una de les figures més conegudes de Benissa, Pere Bigot, músic i showman, entre moltes altres facetes –recomanem la lectura del llibre “De Berdica a Navayork, Viatges i aventures de Pere Bigot” per Bernat Capó-.

 

Des dels seus inicis han participat en tot tipus d’actuacions per les diverses comarques Valencianes. Amb una formació de 20 membres, la colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa és un grup que aglutina músics de diferents poblacions amb les mateixes inquietuds, afrontar els nous reptes musicals que les colles han de dur a terme.

 

Sota la direcció de Santi Bertomeu, el seu actual director i membre fundador, la colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa ja és un referent en la comarca de la Marina. Caldria recordar el concert realitzat l’any 2006 al Palau d’Altea, el 1r Premi al Concurs de Colles del Verger al 2007 i un llarg historial d’activitats que denoten que aquesta associació va creixent al llarg del temps.