Colla de Xirimiters Pere Bigot


Què fem


Dins la música tradicional existeixen un fum de contextos on la dolçaina i el tabal pot estar pressent, així doncs nosaltres hem intentat estar en totes aquelles festes on la dolçaina té cabuda.

Fins ara hem actuat en diferents localitats del voltant, tocant des de concerts fins a entrades de Moros i Cristians, passant per dansaes, passacarrers, cercaviles, cavalcades, processons, despertades, correfocs, cavalcades humorístiques i de Reis Mags,...


El repertori a interpretar depèn de cada actuació. Així podem destacar el repertori tradicional de la dolçaina on es troben les cançons de sempre (La Manta al coll, el Ramonet, etc.). I altres més específics com el de Moros i Cristians, el de Concert, Música Festera... amb peces de José Rafael Pascual Vilaplana, Ramon Garcia, Fco. Valor, Antoni de la Asunción, Saül Gómez i un ampli ventall d’artistes de la composició.

Tenim pressent que la dolçaina és un instrument camaleònic que tant serveix per als actes més solemnes (Concerts, Processons, entraes Mores i Cristianes, Ofrenes florals, inauguracions, ... ) com per a altre tipus d’actes més informals (despedides de solter, berbenes, etc)

Dins de la música més tradicional no es deu oblidar d’on venim i és per això que incorporem diferents vestits típics per a cada tipus d’acte.